Малосольні огірочки. Найпростіший рецепт, готові через добу.
Влітку, в самий сезон, свіжі огірки швидко приїдаються, хочеться якогось різноманіття. І ось тут дуже до речі доведеться, напевно самий простий і популярний спосіб засолювання огірків – малосольні.
Рецептів засолювання існує безліч, напевно у кожного є свій особливий рецепт. Готують їх і швидкими способами, за 2 години, і сухим методом, в пакеті. Мій рецепт більш класичний, потрібні добу, що б огірки просолились.
Поїхали!
Для рецепта знадобиться (на літрову банку):
- Дрібні огірки з пухирцями
- Часник 1 – 2 зубчики
- Молоде листя хрону
- Листя чорної смородини
- Суцвіття кропу
- Сіль 2 чайні ложки
- Цукор 1/2 чайної ложки
Смачніше всього вийдуть огірки зі своєї грядки, щойно зірвані, дрібні, з пухирцями. Але якщо вже немає своїх, зійдуть і магазинні, але вибирати потрібно саме з пухирцями, великі огірки з гладкою шкіркою відносяться до салатних сортів і для засолювання не годяться.
Зубчик часнику очистити і нарізати пластинками, зелень промити і, при необхідності, нарізати на невеликі шматочки.
Далі всю цю бадилля трохи розминаємо в руках, щоб краще виділявся сік і укладаємо на дно підходящої ємності. Я використовував літрову банку. Засолювати відразу багато не потрібно, на третю добу огірки стають просто солоними. Простіше, надалі, додати свіжих огірків в цей же розсіл.
Запихаємо, скільки влізе, огірків, додаємо солі і трохи цукру і заливаємо холодною кип’яченою водою. Вода повинна покривати огірки повністю.
Закриваємо кришкою і трясемо, щоб сіль повністю розчинилася. Не зайвим буде спробувати, чи достатньо солі.
Ось і все, залишилося лише почекати добу, і можна їсти. Особливо гарні малосольні огірки з молодою картоплею, а вже кращої закуски до “біленької” і не знайти.